18. smuk dvojic in predaja vozil GRS, 7. 5. 2016

Napisal Jurij Jeršin Obvjavljeno v dne 07. maja 2016

V prelepem jutru se je 22 ekip odpravilo s Tamarja do bivaka na Kotovem sedlu, kjer je bil ob 10:30 načrtovan start  že osemnajstega turnega smuka dvojic izpod Jalovca v organizaciji GRS Rateče. Za nastop je potrebna dvojica s turnimi smučmi, znanje smučanja, nekaj kondicije in zvrhan koš volje, saj vzpon ni ravno kratek in lahak. Vsi tekmovalci so pokazali, da imajo vsega na pretek, večina se je namreč podala še na bližnje Kotovo sedlo, nekaj na vrh Ozebnika in nekaj celo na našega strumnega stražarja zatrepa doline Planice-Jalovca.

Vreme je bilo kot nalašč za izvedbo tekmovanja. Prevladovalo je sončno vreme, ki je hitro preobražalo snežno odejo, kar je po startu dvojic nekoliko oteževalo vijuganje proti Tamarju. Kljub vsemu so vsi tekmovalci prečkali ciljno črto na snežni meji na meliščih pod Strugom in tekmovanje končali brez poškodb. Sledilo je še pešačenje do Tamarja in naprej v Rateče, kjer smo razglasili zmagovalce in se družili ob dobri hrani in pijači ter lepemu vremenu.

Po končanem uradnem delu tekmovalnega dela, sta generalni direktor URSZR g. Darko But in predsednik GRZS g. Igor Potočnik, svečano predala ključe novih treh vozil predstavnikom društev GRS Jezersko, Maribor in Rateče.

G. But je nagovoru poudaril, da samo dobro opremljeni reševalci oziroma društva, lahko kvalitetno opravljajo naloge v sistemu zaščite in reševanja. Društvom je še zaželel čim manj intervencij ter obljubil, da bo URSZR v vseh pogledih še naprej stala ob strani GRZS.

Dan je hitro minil in razšli smo se z željo, da se naslednje leto zopet snidemo.

Za GRS Rateče spisal

Jurij Jeršin

Fotografije: Tomaž Butinar in Jurij Jeršin

Drugi prispevki

Srečno knapi!

13. junija 2018 Jurij Jeršin ,

Žičnica Planica

16. marca 2018 Jurij Jeršin

Zimski tečaj GRS Rateče, 9. 12. 2017

11. decembra 2017 Jurij Jeršin

OBVESTILO!!!

05. maja 2017 Jurij Jeršin

Življenje, 13. 12. 2016

26. januarja 2017 Jurij Jeršin

Pokrovitelji